francuzi_grupna_stoDAVIS CUP FINALE 2010

Francuski ambasador: Već smo pobedili

 

Ambasador Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio (Francois-Xavier Deniau) izjavio je večeras da su teniske reprezentacije njegove zemlje i Srbije samim plasmanom u finale Dejvis kupa ostvarile vredne pobede.

-Kakav god bio rezultat sigurno je da su se naše ekipe već popele na sam vrh svetskog tenisa – kazao je Denio na prijemu koji je upriličio u ambasadi povodom predstojećeg finala Dejvis kupa.

Predsednik Svetske teniske federacije (ITF) Frančesko Riči Biti naveo je da je suština Dejvis kupa upravo u učvršćivanju prijateljstva između zemalja, a da je takmičenje važno samo na terenu.

Povezana vest:  Đoković na startu protiv Slovenca Bedenea

-Treba, međutim, istaći da zaslužujete i velike čestitke, jer nije lako stići do finala u konkurenciji 140 zemalja – ocenio je Riči Biti.

Predsednik Teniskog saveza Francuske Žan Gašasen (Jean Gaćašin) istakao je da je, uprkos brojnim negativnim komentarima na račun bezbednosti u Srbiji, svestan da je srpski narod poznat po gostoprimstvu.

-Biće nam još lepše ako nam dozvolite da pobedimo – dodao je u šali Gašasin.

Povezana vest:  Završena sezona za Žestin Enan

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović podsetio je da je Beograd i 1985. godine, kada je on bio igrač, na najbolji način ugostio Francusku, ali i da ju je domaća ekipa tada pobedila sa 4:1.

Živojinović je, takođe, gostima iz Francuske poručio da nemaju zbog čega da brinu.

-Beograd je otvoren grad, grad ljubavi i tako ćete i biti ugošćeni – kazao je Živojinović.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kratko je rekao da je ubeđen u pobedu Srbije, iako Francuska ima mnogo dužu tradiciju u Dejvis kupu.

Povezana vest:  Ðoković u suzama: Izliv emocija zbog detinjstva

-Francuska je devet puta osvajala Dejvis kup, a Srbija će za koji dan to učiniti prvi put – kazao je Đelić.

Prijemu su prisustvovali i ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković, ministar za telekomunikacije i informatičko društvo Aleksandra Smiljanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, kao i druge ličnosti iz politike i biznisa.

Prisutni su bili i roditelji Brisa Tatona, Francuza koga su srpski huligani na smrt pretukli septembra prošle godine u Beogradu.