novak djokovic finale indi

ATP MONTE KARLO

Đoković sutra startuje u Monte Karlu 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na mastersu u Monte Karlu počeće protiv Španca Alberta Montanjesa, a taj duel na programu je sutra posle 13 sati, objavili su organizatori turnira.
Meč između Đokovića i Montanjesa treći je po redu na centralnom terenu, gde program počinje od 10.30 sati. Prethodno se sastaju Andreas Sepi (Italija) – Mihail Južnji (Rusija) i Žo-Vilfred Conga (Francuska) – Filip Kolšrajber (Nemačka).
Drugi teniser sveta bio je slobodan u prvom kolu, a Španac, koji zauzima 57. mesto na ATP listi, posle uspešno prebrođenih kvalifikacija u startnom meču je pobedio Francuza Benoa Pera sa 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:2).
U dosadašnjih pet međusobnih okršaja protiv Montanjesa Đoković ima maksimalan učinak, a poslednji put sastali su se prošle godine na mastersu u Rimu.
Na turniru u Monte Karlu Đoković brani titulu i maksimalnih 1.000 ATP bodova, nakon što je prošle godine iz trećeg pokušaja u finalu konačno srušio do tada neprikosnovenog Španca Rafaela Nadala za trijumf od 6:2, 7:6.
Masters u Monaku igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Povezana vest:  Jankovićeva bez finala Hertogenboša