jelena_jankovic_SO_2010_bekendWTA JU ES OPEN 2010

Jankovićeva: Bila sam nervozna ali sam pobedila!

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković pobedila je večeras 96. igračicu sveta Simonu Halep iz Rumunije sa 2:1 (6:4, 4:6, 7:5) i plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD. Meč je trajao neočekivano dugo – dva sata i 20 minuta, a 18-godišnja Halepova, juniorska šampionka Rolan Garosa iz 2008, u 10. gemu poslednjeg seta je i servirala za pobedu.

Jankovićeva je, ipak, uspela da preokrene rezultat, stigne do pobede i izbegne mogućnost da ove sezone zabeleži najgori rezultat na Ju-Es Openu na kome je od prvog nastupa 2004. godine prolazila prvo kolo.

Povezana vest:  Teniski savez Francuske kritikovao Janika Nou

-Prvi mečevi su uvek najteži. Bilo je i prilično vruće i vetrovito, a moja protivnica je pogađala mnogo toga. Nije mnogo grešila, pa sam zaista morala mnogo da se trudim za svaki poen – izjavila je Jankovićeva posle meča.

-Nisam igrala svoj najbolji tenis. Pokušavala sam da pronađem ritam i dam sve od sebe. Drago mi je što sam na kraju uspela da pobedim, iako je bilo zaista teško – dodala je 25-godišnja teniserka.

Povezana vest:  Melcer: Đoković uskoro broj 1!

Naredna protivnica Jankovićeve, četvrtog nosioca u Njujorku, biće 150. teniserka sveta Mirjana Lučić iz Hrvatske. Lučićeva je u prvom kolu iznenadila Ališu Molik, nekada osmu, a sada 90. teniserku sveta, koju je pobedila sa 2:0 (7:6, 6:1).

Duel drugog kola poslednjeg grend slema sezone biće prvi susret Jankovićeve sa 28-godišnjom Hrvaticom.

-Pokušaću da nametnem svoj stil, da igram sa više samopouzdanja. Danas sam bila malo nervozna, što je i normalno. Nisam igrala mnogo mečeva na tvrdim podlogama – rekla je Jankovićeva, koja je već izjednačila rezultat sa Otvorenog prvenstva SAD iz prošle sezone.

Povezana vest:  Blagi napredak Jelene Janković

Tada je ispala u drugom kolu, iako je 2008. godine stigla do finala, što joj je i najbolji rezultat na grend slem turnirima. Ove godine igrala je polufinale Rolan Garosa, četvrto kolo Vimbldona i treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.