bojana jovanovski 1 dan

Jovanovski poražena u osmini finala

Teniserka iz Srbije Bojana Jovanovski nije se plasirala danas u četvrtfinale turnira u Lisabonu, pošto je u osmini finala poražena od Ruskinje Elene Vesnine sa 1:2 u setovima 7:5, 5:7, 6:7. Vesnina je do treće pobede u isto toliko međusobnih duela došla za tri sata i dva minuta igre. 
Ruskinja je bila bolja na početku meča, i prva stigla do brejka, ali je Jovanovski u 10. gemu prvog seta uspela da oduzme servis protivnici i stigne do izjednačenja 5:5. Naredna dva gema pripala su srpskoj teniserki, koja je tako povela sa 1:0 u setovima. 
Drugi set bio je bez brejkova do osmog gema, kada je Jovanovski, nakon nekoliko izjednačenja, oduzela servis Vesninoj, povela sa 5:3, i servirala za pobedu. 
Ruskinja je tada osvojila naredna četiri gema, i stigla do izjednačenja u setovima, iako je Jovanovski u 10. gemu imala jednu meč loptu. U trećem, odlučujućem setu viđena su četiri brejka, po dva sa obe strane, pa je tako pobednicu odlučio taj-brejk u kojem je Ruskinja bila bolja i dobila sa 9:7. 
Protivnica ruskoj teniserki u četvrtfinalu biće Italijanka Roberta Vinči. Nagradni fond turnira u Lisabonu iznosi 250.000 dolara. 

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS 2011, Đoković i Troicki nastavljaju sa pobedama