pep gvardiola super

Nemački mediji osporavaju Gvardiolinu taktiku

Opsednutost trenera fudbalera Bajern Minhena, Pepa Gvardiole, posedom lopte, glavna je tema nemačkih medija posle eliminacije tog kluba od Real Madrida u polufinalu Lige šampiona. 
-Pep Gvardiola je morao da prizna da je on možda i izabrao pametnu, hrabru taktiku za dve utakmice. Ali, neko ga je ipak pročitao – piše vodeći minhenski list „Zidojče cajtung“ (Sueddeutsće Zeitung). 
Bajern je posle poraza u Madridu sa 1:0, u revanšu na svom terenu doživeo debakl izgubivši sa 0:4, i tako ostao bez nade da će odbraniti titulu šampiona Evrope. 
„Frankfurter Alemajne cajtung“ (FAZ) piše da reputacija Gvardiole kao „mesije“ ozbiljno narušena. 
-U obe utakmice trener Real Madrida Karlo Ančeloti pokazao je da je bolji strateg. Imajući u vidu oba susreta, to je bio pravi debakl – naveo je novinar FAZ-a. 
Taj list je takođe imao primedbi na taktiku Gvardiole. 
-Da li je veliki posed lopte jedino sredstvo, kada se dogodi da su dvojica ili trojica brzih igrača dovoljna da se odbrambena linija jednog tima raspe – piše FAZ. 
Bajern je aprila izgubio četiri utakmice, koliko ukupno i u poslednje dve godine. Bavarci koji su odbranili titulu šampiona Nemačke, 17. maja u Berlinu će protiv Borusije iz Dortmunda igrati u finalu domaćeg
kupa.  

Povezana vest:  Zvezda obeležila 32 godine od Barija: Šampioni doneli trofej na Trg republike