jelena jankovic studgartJanković pobedila Radvanjsku za polufinale Rima
 
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira premijer serije u Rimu pošto je danas u četvrtfinalu savladala Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:4.
Janković je prikazala odličnu igru u duelu sa trećom teniserkom sveta i zaokružila sjajan dan predstavnika Srbije u italijanskoj prestonici.
Prethodno je u polufinale prošla Ana Ivanović savladavši Karlu Suarez Navaro iz Španije (6:4, 3:6, 6:4), dok se Novak Đoković plasirao u polufinale mastersa pobedom nad Špancem Davidom Fererom (7:5, 4:6, 6:3).
Trenutno osma teniserka sveta potpuno zasluženo je ostvarila veliki uspeh. Od početka do kraja meča igrala je hrabro i agresivno, nimalo ne respektujući favorizovanu Poljakinju od koje je prethodno poražena pet puta u šest mečeva.
Sedmi je bio potpuno u znaku Jankovićeve, a odlučio je deveti gem drugog seta, kada je Srpkinja brejkom povela sa 5:4 i potom rutinski okončala borbu nakon 107 minuta igre.
U meču za finale Jankovićeva igra protiv Italijanke Sare Erani, koja je priredila iznenađenje savladavši drugu teniserku sveta, Kineskinju Na Li – 6:3, 4:6, 6:2.
Ženski turnir u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 2,12 miliona evra.
Povezana vest:  ATP US OPEN 2010, Đoković pobedio Federera, sledi finale sa Nadalom