ana ivanovic rgROLAN GAROS 2014
Ivanović bez problema pobedila Svitolinu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo gren slem turnira na Rolan Garosu savladavši danas Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:2.
Ivanovićeva je bez većih problema srušila drugu prepreku u Parizu, a dobrom igrom najavila je da bi mogla da se uključi u borbu za završnicu turnira.
Sigurnim servisom i mnogo snažnijim i preciznijim udarcima postepeno je slamala otpor 33. teniserke sveta, a posebno ohrabrenje je činjenica da je igrala sa mnogo samopouzdanja.
Mnogo uzbudljivija borba vođena je u prvom setu, gde je viđeno čak sedam brejkova. Ukrajinka je zapretila da bi mogla do iznenađenja, međutim, Srpkinja je stabilizovala igru i u drugom setu sasvim preuzela inicijativu.
Trijumf je najavljen u drugom gemu, kada je Ivanovićeva oduzela servis protivnici, a potom je rutinski sačuvala prednost za četvrtu pobedu nad Svitolinom u isto toliko međusobnih okršaja.
U borbi za osminu finala srpskoj teniserki predstoji teži zadatak, a igra protiv Čehinje Lusi Safarove, koja je nadigrala Australijanku Kejsi Delakva u tri seta – 6:1, 5:7, 6:3.
Safarova trenutno zauzima 24. mesto na WTA listi, ima bolji međusobni skor sa Ivanovićevom i vodi sa 4:2.
Ranije danas plasman u treće kolo izborila je i Jelena Janković savladavši Japanku Kurumi Naru sa 7:5, 6:0.

Povezana vest:  Đoković protiv Istomina u osmini finala Montreala

PHOTO: Clive Brunskill / Getty Images Sport