rafa_nadal_atp_rimATP RIM

Nadal: Najlepše je osvojiti naslov kad ne igraš najbolje

 

Kralj zemljanih terena (šljake) je Rafael Nadal koji je posle pobede na rimskom ATP turniru iz Masters serije 1.000 izjavio da je pre dve nedelje u Monte Karlu igrao puno bolji tenis.

Nadal je tada u Kneževini osvojio šestu uzastopnu titulu na tom turniru, dok je u finalu Rima savladao sunarodnika Davida Ferera sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2) i to posle dva prekida zbog kiše, u vitrine je stavio i peti trofej namenjen pobedniku Internazionali BNL d’Italije.

Povezana vest:  Lajović u Umagu osvojio prvu ATP titulu

-U Rimu nisam igrao na istom nivou kao u Monte Karlu, ali opet sam osvojio titulu. To je najvažnije. Osvojiti turnir uz samo 14 izgubljenih gemova, kao što mi je uspelo u Monte Karlu, to se ne može baš lako ponoviti. Ne događa se baš svake nedelje. Ipak, možda je i lepše trijumfovati kada ne igraš svoj najbolji tenis. Ovoga puta je najvažnija bila mentalna snaga – rekao je Nadal, koji sada ima skor od 10 – 0 na zemljanoj podlozi ove sezone.

Povezana vest:  Berdih igra u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske

Nadal je tako osvojio svoju 17. titulu na ATP turnirima Masters serije 1.000, i po statistici je izjednačio učinak Andrea Agasija. Prvi teniser sveta, Rodžer Federer, ima jednu titulu manje.

-Najvažnije je biti motivisan za stalno napredovanje. To je priča moje cele karijere, mog života, a ja još uvek želim napredovati. Jednostavno, volim se takmičiti, jednostavno volim igrati tenis – veli Nadal.

Povezana vest:  Dodig i Melo srušili braću Brajan

David Ferer nije bio previše nesrećan, iako je izgubio svoj prvi ATP Masters serije 1.000.

-Nisu mi baš odgovarali kišni prekidi. Teren je postao sporiji, pa sam imao problema završiti poen. Svejedno, svi znamo koliko je teško protiv Rafe. Ja sam zadovoljan svojom igrom – kazao je Ferer.