novak djokovic vimbldon 2 dan

Đoković posle velike borbe u finalu Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas posle velike borbe u prvom polufinalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7)
Ovo je drugo uzastopno i ukupno treće finale Đokovića na Vimbldionu, čiji je pehar osvajao 2011. godine.
Drugi reket sveta će u borbi za svoju drugu titulu na Vimbldonu i ukupno sedmi gren slem trofej u karijeri igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se danas sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Kanađanin Miloš Raonić.
Đoković vodi protiv Raonića sa 3:0, dok jprotiv Federera ima negativan skor od 16:18.
Drugi reket sveta je posle priličnih komplikacija i izgubljenog drugog seta – pre svega zbog sopstvenih grešaka,, uspeo da se stabilizuje i konačno u taj brejku slomi otpor Dimitrrova za drugo uzastopno finale Vimbldona.
Izgledalo je da će Đoković skoro rutinski završiti posao protiv Dimittrova, posle dominacije u prvom i na početku drugog seta, kada je brejkom otvorio taj deo igre i poveo sa 3:1.
Bugarski teniser međutim, nije tako mislio, i vezao čak pet gemova za izjednačenje u setovima. iskoristivši očigledan pad koncentracije Đokovića – koji je naređao veliki broj grešaka,
Đoković je u tom delu igre pokazao da, u stvari, od njega zavisi sve – hoće li meč krenuti u pravcu sigurne „luke“, ili će kormilo preuzeti protivnik.
Srpski teniser je u trećem setu ipak, zaigrao u pravom ritmu, smanjo broj neiznuđenih grešaka i dobio taj deo igre u taj brejku.
U četvrtom setu je Đoković rano oduzao servis Dimitrovu, koji odmah uzvraća (2:2), da bi srpski teniser spasio set loptu u devetom gemu, a zatim u taj brejku još tri i konačno skršio otpor Bugarina iskoristivši drugu meč loptu.

Povezana vest:  Rafael Nadal se vraća u Dejvis kup reprezentaciju Španije