marko_djokovic_02SERBIA OPEN

Marko propustio dve meč lopte

 

Malo je nedostajalo da Srbija danas dobije dva mlada tenisera koji će se pridružiti Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom u drugom kolu drugog izdanja „Serbia Open“-a.

Ono što je pošlo za rukom Filipu Krajinoviću, izmaklo je Marku Đokoviću.

18-godišnji Beograđanin je posle velike borbe (dva sata i 25 minuta) poražen u prvom kolu Otvorenog prvenstva Srbije od kvalifikanta, Italijana Alesija Di Maura rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 5:7, 0:6.

Marko je bio taj koji je napravio prvi brejk i poveo sam 3:1. Nešto kasnije tu prednost je doveo do 5:2. Di Mauro se nije predavao, uzvratio je brejkom, a potom izjednačio na 5:5. U narednom gemu, srpski teniser je izgubio svoj servis, da bi potom odigrao fantastičan gem i brejknuo rivala bez izgubljenog poena za 6:6. Taj-brejk je Marko okončao u svoju korist rezultatom 7:5.

Povezana vest:  ATP LONDON, Pobeda Melcera i Pečnera

Dobro je počelo po Đokovića u nastavku. U sedmom gemu je napravio brejk i poveo sa 4:3, da bi kasnije na svoj servis tu prednost realizovao u 5:3. Pri ovom rezultatu, Srbin je pokazao i prve znake tzv. straha od pobede u svom drugom meču u glavnom žrebu nekog ATP turnira. Pri 5:4 propustio je dve meč lopte, a to je italijanski igrač znao da iskoristi, vezao je četiri gema i posle 7:5 doneo izjednačenje u setovima.

Povezana vest:  Đoković i Tipsarević čestitali Velikoj Britaniji osvajanje Dejvis kupa

U odlučujućem setu srpski teniser je psihički pao, što ga je onemogućilo da pruži ozbiljniji otpor Di Mauru.

marko_djokovic_03-Pokušaću da iz ovog poraza izvučem pouke za budućnost. Zadovoljan sam kako sam igrao u prva dva seta – ocenio je Đoković.

Osvrnuo se i na meč lopte koje je propustio da realizuje

-To je još prepreka koju ne mogu da savladam. Kao i u šahu, dođem do mat pozicije, ali jednostavno, ne mogu da okončam partiju u svoju korist. Nadam se da ću uskoro savladati i tu prepreku, a onda će mi biti oslobođen put ka prvih 600 na listi. Savladao sam tremu – mog najvećeg neprijatelja, a to je za sada najvažnije.

Povezana vest:  Đoković: Federer je igrao neverovatno, zaslužio je titulu

Najveću podršku Marko je tokom celog meča dobijao od svoje porodice i starijeg brata Novaka, koji je saznao ime protivnika u drugom kolu.

-Novak mi je najveća podrška. Njegova smirenost i bodrenje u ključnim momentima znače mi mnogo – naglasio je Marko.

Drugi teniser sveta i prvi nosilac će u četvrtak od 20 časova igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, koga je savladao u njihovom jedinom međusobnom duelu u Šangaju prošle godine.

Fonjini je rezultatom 6:3, 6:1 bio bolji od Franka Škugora iz Hrvatske, koji je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije.

Ranije danas, osmi nosilac, Italijan Andreas Sepi pobedio je posle tri odigrana seta Argentinca Leonarda Majera (2:6, 6:1, 6:4).