Djokovic_US_Open_2011_2

ATP PARIZ

Đoković u osmini finala turnira u Parizu

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Parizu, pošto je danas savladao Hrvata Ivana Dodiga sa 6:4,6:3. Prvi teniser sveta opravdao je protiv Dodiga ulogu favorita i što je još važnije, pokazao da nema problema sa povredom ramena zbog koje je u polufinalu Bazela prošle nedelje izgubio od Japanca Kei Nišikorija.

Povezana vest:  Đoković smanjio zaostatak za Marejem

Ðoković je u relativno mirnom ritmu uspeo da nadigra Dodiga, držeći od početka do kraja „kormilo“ u svojim rukama. Naš teniser je posle „zagrevanja“ u prvom setu, koji je dobio brejkom u poslednjem desetom gemu, u nastavku naglo ubrzao „plovidbu“.

Dodig se u petom gemu požalio na problem sa patikama, zbog čega je uzeo medicinski tajm aut, ali mu u nastavku susreta nije pomoglo ni još dva para obuće koje je promenio.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Novinari otvaraju Serbia Open – Telekom Srbija Media Open turnir

Srpski teniser je naglo ubrzao ritam igre, povećao snagu udarca i u šestom gemu došao do brejka za vođstvo od 4:2, a zatim svojim servisom i na gem do pobede.

Dodig je do kraja meča uspeo da osvoji još samo gem, pre nego što je Ðoković efektnim servisima postao treći srpski teniser koji je otvorio vrata osmine finala, posle Troickog i Tipsarevića. Prvi teniser sveta igraće za mesto u četvrtfinalu protiv Troickog koji je ranije danas pobedio Ukrajinca Sergija Stahovskog sa 6:4, 6:4.

Povezana vest:  Federer: Đoković sledeći "broj jedan"

Ðoković je do sada deset puta igrao sa Troickim, a devet puta je bio uspešniji.