marat_safinSafin: Srpski tenis ide u pravom smeru

 

Promoter Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu, Rus Marat Safin rekao je danas da je taj turnir odlično organizovan i da u budućnosti želi da unapredi saradnju sa porodicom Đoković.

Safin je juče doputovao u Beograd, a danas je zajedno sa direktorom turnira Goranom Đokovićem održao konferenciju za medije.

-Mislim da možemo da uradimo mnogo. Da uradimo nešto zajedno za srpski i ruski tenis. Želimo da u budućnosti ovaj sport bude uspešan u obe zemlje. Za sada sve ide u pravom smeru i mi želimo dugotrajnu saradnju sa kompanijom Femili sport – rekao je Safin koji je prošle godine završio igračku karijeru.

Povezana vest:  Lajović bolji od Đerea na startu turnira u Umagu

Safin je u novembru prošle godine završio igračku karijeru, tokom koje je osvojio dva gren slem turnira. Nakon povlačenja odlučio je da počne karijeru u Olimpijskom komitetu Rusije.

-Sada sam pomoćnik u komitetu, a pokušavam da dobijem poziciju potpredsednika. Takođe sam i potpredsednik ruske teniske federacije. Drugačije je otkad ne igram. Pođednako je teško kao kada igraš tenis, samo što ne moram da se znojim već da razmišljam – rekao je Safin uz osmeh.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković ponovo prvi teniser sveta

Bivši ruski teniser istakao je i da želi da pomogne deci da zavole tenis i usmere se ka sportu.

-Mi radimo već četiri meseca zajedno i pokušavamo da poguramo popularnost tenisa i u mojoj zemilji i u Srbiji. Želimo da uradimo nešto za sport i za decu u budućnosti, da ih sklonimo sa ulice. I ja sam siguran da ćemo napraviti novog Đokovića, Federera, Nadala. I mislim da moramo da se koncentrišemo na decu, to mi je prioritet – kazao je on.

Safin je rekao i da bi voleo da u Rusiji organizuje turnir sličan ovom u Beogradu.

Povezana vest:  ATP ČELENDŽER NAPOLI Pašanski u četvrtfinalu

-Želim više da naučim o turniru, da napravim nešto u Rusiji. da razmenimo neke stvari i da vidimo šta možemo novo da dodamo – rekao je on.

Tokom igračke karijere bio je poznat kao veoma temperamentan.

-Tokom karijere sam polomio 1.055 reketa. Bio sam iskren u tenisu i sa ljudima, iskren sam celog života. Nemam šta da krijem – naveo je on.

Na pitanje ko mu se više sviđa, Ana Ivanović ili Marija Šarapova, Safin je diplomatski odgovorio da su „obe lepe, ali različite“.