vavrinka_1SERBIA OPEN 2010

 

Vavrinka pobedio Troickog

 

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Beogradu, pošto je danas u četvrtfinalu posle velike borbe i dve propuštene meč lopte izgubio od Švajcarca Stanislasa Vavrinke sa 7:5, 6:7 (3:7), 7:6 (8:6).

Pravi dvoboj na suncu trajao je tri časa i 18 minuta i predsrtavlja rekord u dužini mečeva koji su do sada odigrani na Serbia Openu.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Zimonjić i Srebotnik u osmini finala posle tri seta

Duel je protekao u znaku rovovske borbe, koja se odvijala uglavnom sa osnovne linije, a jedini brejk u meču pripao je Vavrinki u prvom setu, što mu je i donelo vođstvo od 1:0.

Drugi set se nije razlikovao od početnog, s tim što je Troicki poikušao da se suprotstavi čvrstom Vavrinkinom servisu skraćenim loptama. Srpskom teniseru je u nekoliko mahova i pošlo za rukom da na taj način nadmudri Švajcarca, tako da je drugi set ušao u taj brejk u kojem je Troicki bio uspešniji.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik izgubili u finalu

U odlučujućem trećem setu oba protivnika ni za pedalj nisu odstupila od prvobitne taktike, što je na kraju ponovo prouzrokovalo pat poziciju, odnosno taj brejk.

Troicki je na svoj servis došao do dve meč lopte, odnosno prednosti od 6:4, ali Vavrinka nije poklekao ni pred naletima rivala, ni pred zdušnim navijanjem domaće publike. Spasao je prvo jednu, pa drugu meč loptu, da bi na svoj servis došao do prve prilike da osvoji meč, što mu je odmah i pošlo za rukom.

Povezana vest:  FED CUP 2012, FINALE, Jelena Janković: Ne verujem šta je sve Kvitova pogađala

U polufinalu Srbija Opena Vavrinka će igrati protiv Amerikanca Džona Iznera, koji je savladao Francuza Rišara Gaskea sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:3.