novak djokovic majami 2014

Mekinro: Đoković je favorit za osvajanje US Opena

Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je danas da je Novak Đoković favorit da osvoji US Open.
Mekinro prednost daje Đokoviću u odnosu na Švajcarca Rodžera Federera, uprkos bledim partijama srpskog tenisera na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju.
-Đoković se posle osvajanja Vimbldona oženio. Nisam gledao mnogo njegovih mečeva od tada, očigledno mu je bilo teško da se vrati u ritam, ali očekujem da ovde bude spreman. Blagu prednost dao bih Đokoviću. On je mlađi i može lakše da pređe tu distancu u ovoj fazi sezone – rekao je Mekinro za ESPN.
On je dodao da je Britanac Endi Marej treći kandidat za osvajanje turnira u Njujorku nakon odustajanja Španca Rafaela Nadala zbog povrede.
-Ako pogledate rezultate koje pokazuje na velikim turnirima posle operacije leđa, koja nije bila nimalo laka, videćete da ni on nije daleko od titule. Polako, ali sigurno vraća se u staru formu – rekao je Mekinro, četvorostruki osvajač Flešing Medouza.
Poslednji Gren slem sezone počinje u ponedeljak, a za prvog nosioca postavljen je Đoković, koji je jednom u karijeri podigao trofej u Njujorku i izgubio još četiri finala.

Povezana vest:  WTA SAN DIEGO, Kuznjecova u četvrtfinalu turnira u San Dijegu