safin_kveri_izner_djokovicSERBIA OPEN 2010
Titula za Kverija na drugom Serbia Openu
Amerikanac Sem Kveri, 22. teniser sveta osvojio je četvrtu ATP titulu u karijeri, prvu na šljaci, savladavši u finalu „Serbia Open“-a zemljaka Džona Iznera rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:4), 6:4.
Finale turnira u Beogradu trajalo je jedan sat i 55 minuta, a osvajača prvog seta odlučio je samo jedan brejk, koji je Izner načinio u drugom gemu. Prvi period igre je završen rezultatom 6:3, iako je 206 cm visoki Izner imao nekoliko prilika da ga okonča znatno ranije.
Izner je u drugom setu pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu, imao meč loptu, kada je Kveri uspeo da uzvrati brejk, izjednači na 5:5 i dovede set do taj-brejka, koji mu je pripao rezultatom 7:4.
U odlučujućem setu teniseri su bili sigurni na svoj servis, sve do devetog gema u kome je Kveri napravio brejk, koji je u narednom realizovao u titulu.
izner_djokovic_kveriPobedom u finalu, tri godine mlađi Kveri je poveo u međusobnim duelima protiv Iznera sa 2:1.
Kveriju će kao šampionu „Serbia Open“-a pripasti 250 ATP poena i ček na 67.430 evra. Poraženi Izner dobiće 150 ATP poena i 35.400 evra.
Po završetku finalnog meča, usledila je ceremonija zatvaranja turnira, na kojoj su direktor turnira, Goran Đoković, zatim Novak Đoković i Marat Safin uručili trofeje finalistima.
Povezana vest:  FED KUP 2011, Rusija i Češka u finalu, Amerikanke ispale prvi put