jordi_BERTOMEUEVROLIGA
Bertomeu: Završni turnir će se organizovati u Beogradu

 

Izvršni direktor košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas u Parizu da očekuje da će Beograd biti domaćin završnog turnira tog takmičenja, ali je otkrio i da je uprava lige ranije razgovarala sa vlastima Beograda i Zagreba, koje su odbile organizaciju „fajnal fora“.

-Nudili smo ‘fajnal for’ i Beogradu i Zagrebu i na obe strane smo odbijeni. Zagreb nije pokazao interesovanje, a u Beogradu nam je rečeno da je prioritet Univerzijada, koja se tada tamo održavala – rekao je Bertomeu maloj grupi novinara koji su imali priliku da sa njim razgovaraju u Parizu, gde se trenutno održava završni turnir.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt bolji i od Dalasa

Na pitanje ko je iz Beograda odbio ponudu da se organizuje završni turnir, Bertomeu je odgovorio: „gradske vlasti“.

-Može da se kaže da nismo imali pravog partnera. Naravno, razumljivo je da im je tada Univerzijada bila prioritet – dodao je.

-Verujte mi, jako je dugačak spisak gradova koji žele da organizuju završni turnir, što nama prija jer pokazuje koliko interesovanje postoji za naše takmičenje. Mi imamo Beograd u vidu, on jeste opcija, ali je sad pitanje kada će se to desiti. Mislim, pre ili kasnije idemo kod vas – rekao je Bertomeu.

Povezana vest:  Birčević i zvanično novi član Estudijantesa