dinara_safina_1WTA MADRID

Zakopalova pobedila Safinu, Serena igrala tri i po sata

 

Branilac prošlogodišnje titule Ruskinja Dinara Safina, eliminisana je u prvom kolu WTA turnira u Madridu od Klare Zakopalove iz Češke u dva taj brejka sa7:6,(1), 7:6(3). Safina, sestra Marata Safina, koja je u minulih par meseci ima velikih problema sa povredom leđa, došla do pozicije da izgubi veliki broj WTA poena i od narednog ponedeljka, kada se objavljuje WTA lista, bi čak mogla da ispadne iz TOP 10, iako je pre 102 nedelje bila prva igračica sveta.

Povezana vest:  Đoković kreće protiv Švarcmana,Jelena i Bojana na startu US Opena

Prvi reket sveta Amerikanka Serena Vilijams, koja je pre par dana izgubila ad Jelene Janković na turniru u Rimu, imala je velikih problema u drugom kolu sa Ruskinjom Verom Duševinom, koju je savladala tek posle tri teška seta. Sva tri dela meča rešavali su se u taj brejku – 6:7, 7:6, 7:6 i skoro tri i po sata igre, gde je morala da spašava i meč lopte. To je bio najduži meč u karijeri teniserke koja je 12 puta osvajala Gren slem titule.

Povezana vest:  Ministarka Marić bodri srpske teniserke u finalu FED kupa

-Posle završetka meča sam imala osećaj da sam u jednom odigrala sedam mečeva. Nisam bila na niovu, ali mi je drago da sam dobila jedan ovakav meč. Svakako da mi ne bi bilo lepo da sam izgubila posle toliko uloženog napora – izjavila je Serena.