ana_ivanovic_rim_123WTA MADRID

Čeka se duel Ane Ivanović i Jelene Janković

 

Sve zanimljiviji mečevi biće viđeni na WTA turniru u Madridu. U prvom kolu došlo je do iznenađenja gde je Klara Zakopalova (Češka) koja je u dva seta (dva taj brejka) bila bolja od Dinare Safine ali i Francuskinja Arvane Rezai koja je pobedila Žestin Enan bivši svetski reket broj jedan.

Serena i Venus Vilijams kao i Frančeska Skijavone jedine su teniserka koja se plasirala u treće kolo WTA turnira u Madridu. Za ulazak u treće kolo zanimljiv meč biće između Samante Stosur (Australija) koja niže solidne rezultate minulih meseci i Marije Hoze Martinez Sančez koja se dokopala trofeja u Rimu.

Povezana vest:  Đoković u drugom kolu Roterdama

Ipak, najzanimljiviji duel za ulazak u treće kolo biće između srpskih teniserki Jelene Janković i Ane Ivanović. JJ je dosta napredovala u igri, postala je ozbiljnija i bori se za svaku loptu kao da je meč u pitanju dok je Ana Ivanović u Rimu ponovo zablistala i vezala par vezanih pobeda. Tako će jedna od njih dve morati da se zadovolji sa 80 WTA poena i 15.150 evra, dok će pobednica srpskog derbija u Madridu inkasirati, prolaskom u treće kolo 140 poena i 27.500 evra. Taj duel bi trebalo na programu da bude tokom sutrašnjeg dana. Teniserka koja pobedi (Ana ili Jelena) igraće protiv bolje iz meča Marlon Bartoli (Francuska) i Anabel Medina Garigeš (Španija) za ulazak u četvrtfinale.

Povezana vest:  Zimonjić i Pospišil u četvrtfinalu turnira u Bazelu

U mečevima za ulazak u treće kolo vredelo bi gledati mečeve između Dankinje Karoline Voznjacki, koja je drugi nosilac i Alone Bodarenko (Ukrajina) kao i Peti Šnider (Švajcarska) – Agnješka Radvanska (9. nosilac).