jj_drugi_mecWTA MADRID

Jelena Janković od 20,00 časova protiv Rezai

 

Jelena Janković nastavlja pobednički niz! Iako je imala „kraći“ prekid u finalu WTA turnira u Rimu JJ je uspešno nastavila nizanje pobeda u ovoj sezoni. Na turniru u Madridu Jankovićeva je pobedila Anu Ivanović a zatim je pala Anabel Medina Gariges (Španija).

Sada je na redu, za ulazak u polufinale Francuskinja Aravan Rezai. Rezai je u tri meča bila uspešnija od Žestin Enan (Belgija), potom je pobedila Klaru Zakopalovu (Češka) a zatim i Nemicu Andreu Petković. Pobednica ovog meča ide na bolju iz duela Nadia Petrova (Rusija) koja je postavljena za 16. nosioca i Lusi Safarovu (Češka). Safarova je prvo pobedila Šarapovu, usledila je pobeda nad Beloruskinjom Govortsovom i juče je posle tri seta bila bolja od Rumunke Duleri.

Povezana vest:  Janković izgubila u finalu u Dalasu od Roberte Vinči

U donjem delu kostura sastaju se Australijanka Samanta Stosur (8) i Venus Vilijams (4) kao i Sarah Per (Izrael) – Na Li (Kina, 13).

Jelena Janković neće izaći na teren pre 20,00 časova a ulaskom u četvrtinu finala Jankovićevoj je to prošlogodišnji rezultat. Svaka od osam teniserki obezbedila je 250 WTA bodova i 57.500 evra. Odlazak u polufinale iznosi 450 bodova i 135.500 evra a ulazak u finale 700 poena i 310.000 evra. Osvajač turnira inkasiraće 1.000 bodova i 620.000 evra.

Povezana vest:  Đoković u finalu Šangaja, Conga savladan sa 2:0