seminarOdržan seminar za trenere u Akademiji „Bogdan Obradović“, specijalni gost bio Janko Tipsarević

Globalna asocijacija profesionalnih teniskih trenera (Global Professional Tennis Coach Association – GPTCA) predstavlja do sada najuticajnije i najrasprostranjenije udruženje teniskih stručnjaka, čija je misija da formira vrhunski teniski trenerski kadar, po opšte priznatim standardima i programima ovog globalnog teniskog tela. GPTCA je jedinstvena teniska organizacija, koja među svojim članovima ima takve velikane teniske struke, kao što su Patrik Muratoglu, Toni Nadal, Alberto Kastelani, Magnus Norman itd.
GPTCA je upravo, sa zapaženim uspehom, proteklog vikenda održala svoj drugi po redu seminar u Beogradu, u organizaciji Predsednika asocijacije za Srbiju, Dejvis kup selektora Srbije, Bogdana Obradovića.
Pored Bogdana Obradovića, koji je polaznicima, na visoko profesionalnom nivou, održao predavanja iz stručnog dela, sa pokaznim vežbama na terenu, među predavačima je bio i Profesor dr Zdeslav Milinković, zvanični lekar Dejvis i Fed kup tima Srbije, Zoran Grbović, kondicioni trener Dejvis kup tima Srbije, Vuk Nikolić, Silver Badge Referre, Darko Gagić ITF certified official, Bojan Milinković, head coach Teniske akademije „Bogdan Obradović“ i Katarina Pajović, mental coach.
„Tenis je zapravo timski sport, u kome pojedinac igra, ali veliki broj ljudi učestvuje u stvaranju rezultata… Stvoriti kvalitetnog igrača veliki je i zahtevan posao čitavog tima u kome svaki pojedinačni član mora funkcionisati gotovo savršeno,a istovremeno biti i uvezbani deo tima. Život na turnirima 30 nedelja godišnje, ostavlja značajan teret na privatni i profesionalni život, ali i na razvoj pojedinca od najmlađeg uzrasta. Nemoguće je ostati netaknut ovim sportom i to dobro znaju svi oni koji su uključeni: igrači, treneri, roditelji, prijatelji. Postoji jedno interesantno poređenje da je tenis igra u kojoj se traži brzina sprintera, izdržljivost maratonca, borbenost boksera, promišljenost šahiste i preciznost strelca… Zbog toga rad na mentalnom polju teniserima donosi ogroman benefit kako u igri i postizanju rezultata, tako i na privatnom planu,“rekla nam je Katarina sertifikovani bussines coach i master NLP, koja zajedno sa Bogdanom Obradovićem, razvija ovaj program namenjen sportistima.
Specijalni gost seminara bio je teniser Janko Tipsarević, koji je sa polaznicima podelio svoje bogato profesionalno iskustvo. U planu je da se ovakvi seminari održavaju dva puta godišnje, kako bi se širilo tenisko znanje i obrazovale nove generacije edukovanih teniskih trenera i samim tim podigao nivo kvaliteta tenisa u Srbiji.

Povezana vest:  Srbija uspešna i u dublu za 3:0 protiv J. Afrike