DetourZAGREB I SPLIT U BEOGRADU

U petak, 12. decembra, simbolički na dan uspostave redovne linije Beograd – Zagreb, dve trenutno najaktivnije ustanove kulture u Beogradu, UK Parobrod i Mikser, ujediniće snage i zajednički ugostiti dve najveće koncertne atrakcije savremene hrvatske muzičke scene, elektro-pop-indi sastav „Detour“ iz Zagreba i hip hop flotu TBF iz Splita. Muzičkom programu prethodiće i celodnevni sadržaji posvećeni zagrebačkoj i splitskoj kulturi, umetnosti, filmu, dizajnu i gastronomiji.

Povezana vest:  Skunk Anansie uživo u Beogradu !

U četvrtak, 11. decembra u UK Parobrodu će se održati tribina „Šta je Zagreb u Beogradu danas“ na kojoj će govoriti Nevena Rendeli (HRT), Tomo Ricov (Pepermint), Damjan Ljuština (Fuliranje), Nikola Vrdoljak (Weekendmedia festival), Kruno Lokotar (književnik i urednik). Biće izloženi i radovi koji će predstaviti savemeni Zagreb pod nazivom „Zagreb best of“, u izboru Buro247.hr, a program će obuhvatiti i projekcije igranih filmova o Zagrebu.

U petak će kuhinja Mikser House-a pripremiti specijalni splitski meni i gastronomskim doživljajem dovesti Split u Beograd. Kruna zagrebačko – splitskog vikenda u Beogradu, biće večernji program koji će u 21 čas započeti u Mikser House-u i rezervisan je za nastup zagrebačke electro-acoustic pop atrakcije „Detour“, benda prepoznatljivog po koncertima prepunih pozitivne enegije i kvalitetnog zvuka. Nakon njih, nastupiće zvezde večeri, čuveni splićani, „TBF“, sastav koji se od svog nastanka nametnuo jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Kao domaća podrška nastupiće pančevački hip hoperi, bend „Iskaz“.

Povezana vest:  Kornelije Kovač se sa ćerkama takmiči za Evroviziju

Karte za koncert TBF-a koji nastupaju sa predgrupom „Detour“ i uz domaću podršku, bend „Iskaz“ dostupne su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 900 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 1000 dinara.