novak djokovic 1dan ao 1

Đoković: Moj posao je da znam kolege

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da poznaje Žila Milera iz Luksemburga, iako se nikada nije sastajao sa protivnikom u osmini finala Australijan opena.
-Moj posao je da znam kolege, posebno one protiv kojih igram, što se toga tiče, uradio sam domaći zadatak. Seo sam sa timom i analizirao protivnika. Mnogi igrači poseduju talenat, odličnu taktiku, spremljeni su, ali ono što obično pravi razliku je mentalna priprema za predstojeći meč. Mnogo pažnje posvećujem tome – rekao je Đoković, prenosi agencija AFP
On je u trećem kolu savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (10:8), 6:3, 6:4, dok je Miler napravio iznenađenje i elimisao 19. nosioca Džona Iznera. – 7:6 (7:4), 7:6 (8:6), 6:4.
-Miler ima sjajan servis, levoruk je. Mislim da će mi meč sa Verdaskom pomoći, jer, osmim servis-voleja i izlaska na mrežu, gaje sličnu igru. Imao je probleme sa povredama, ali u poslednjih šest meseci igra najbolji tenis u karijeri. Nije lako pobediti Iznera u tri seta. On je to uspeo i zato zaslužuje poštovanje. Moram da budem veoma oprezan – rekao je Đoković.
Duel između Đokovića i Milera igra se sutra ujutro oko 10.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanović 9, Janković 10, Jovanovski 36.