oks logo

OKS: Izlaz je u razgovorima, ne u medijskoj polemici

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da će pokušati da reši problem između Ministarstva omladine i sporta i Plivačkog saveza Srbije (PSS) nastao zbog uskraćivanja finansijskih sredstava plivačkom sportu.
-OKS nema nameru da preispituje odluke Ministarstva omladine i sporta, niti da narušava autonomiju koju Plivački savez Srbije, kao nezavisna sportska organizacija ima. Kao krovna organizacija olimpijskih sportova u Srbiji, smatramo obavezom da pomognemo u nalaženju adekvatnog rešenja, koje će prvenstveno biti u interesu sportista, među kojima ima kandidata za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Riju 2016 – navodi se u saopštenju.
Iz Olimpijskog komiteta Srbije poručili su da polemika u medijima samo pogoršava nastalu situaciju, kao i da ta organizacija i MOS neće dozvoliti da programi vrhunskih plivača na bilo koji način trpe posledice.
-Verujemo da budući razgovori mogu doneti pozitivne rezultate u najkraćem roku, kako bi sportisti neometano nastavili da se spremaju za izazove koji ih očekuju na putu do Rija 2016, posebno imajući u vidu neospornu podršku koju Vlada Republike Srbije i MOS kroz programe finasiranja u kontinuitetu daju olimpijskim sportovima – kaže se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.
Ministarstvo omladine i sporta nedavno je izuzeo PSS iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine, jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu.

Povezana vest:  VESLANJE, U iščekivanju starta olimpijske regate