novak djokovic prvi dan 1

Dejvis kup – nagrada i podsticaj za dalji razvoj Kraljeva

Predstojeći Dejvis kup meč između teniskih reprezentacija Srbije i Hrvatske velika je nagrada za sve što je do sada urađeno i podsticaj za dalji razvoj grada Kraljeva i celog Raškog okruga, ocenjeno je danas na Beogradskom sajmu turizma.
Gradonačelnik Tomislav Ilić govoreći na štandu Turističke organizacije Kraljeva, rekao je da je ovaj grad do sada bio „dolina vekova“, a da će u budućnosti postati „dolina sporta“.
-Hvala svima koji su nas podržali i omogućili da grad ide uzlaznom linijom. Uveren sam da ćemo vrlo brzo biti značajna destinacija na mapi Srbije. Interesovanje za meč između Srbije i Hrvatske je ogromno, svi kapaciteti su popunjeni, a u pomoć nam pristižu i prijatelji iz Vrnjačke Banje, Čačka i drugih glradova – istakao je Ilić i dodao da je uveren u pobedu Srbije protiv Hrvatske.
Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović rekao je da je Kraljevo centar regiona i da je predstojeći Dejvis kup velika šansa, jer je sport odavno postao privredna grana.
-Tokom meča ugostićemo veliki broj ljudi iz sveta biznisa i nadam se da ćemo uspeti da im prezentujemo sve naše mogućnosti i napravimo dogovore za realizaciju novih projekata, a samim tim i otvaranje novih radih mesta – poručio je Simović.
Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević zahvalio se gradu Kraljevu na saradnji i istakao da će srpski teniseri imati sjajne uslove za pripreme.
-Naravno nova hala bila je preduslov za sve to, ali i svi drugi faktori su ispunjeni i imamo izvanredne uslove za pripreme. Nadamo se odličnom rezultatu, a možda uskoro ponovo dođemo u Kraljevo i odigramo Fed kup meč sa Anom i Jelenom u timu – rekao je Spasojević.
Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović rekao je da očekuje da Kraljevčan naprave fantastičnu atmosferu poput onih na košarkaškim utakmicama pre desetak i više godina.
-Imao sam priliku da uživo osetim taj ambijent i siguran sam da ćemo imati sjajnu podršku. Hteli smo da izađemo iz Beograda i srećni smo što ćemo igrati u srcu Šumadije. Dejvis kup je vrhunski svetski događaj, na nivou Olimpijskih igara i siguran sam da ćemo u svet poslati fenomenalnu sliku i učiniti da svaki Srbin na bilo kom delu planete bude ponosan – kazao je Obradović.
Obradović je otvoreno rekao da očekuje da duel protiv Hrvatske bude prvi korak prema još jednom osvajanu titule u Dejvis kupu.
-Siguran sam da to neće biti lak meč, ali imamo najboljeg tenisera na svetu, ukupno četvoricu u prvih 100 i imaću slatke muke prilikom sastavljanja tima. Momci su spemni, Đoković i Zimonjić bili su prošle nedelje u Beogradu, trenirali smo, Troicki se vratio na velika vrata i verujem u pobedu. Tu su još Krajinović, Lajović, očekujemo i oporavak Tipsarevića i sigurno da za budućnost srpskog tenisa ne treba brinuti – poručio je Obradović.
Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se od 6. do 8. marta u Kraljevu.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, DUBL, Đoković i Troicki u drugom kolu