obradovicDAVIS CUP 2015
Obradović: Pomerene su granice između Srbije i Hrvatske
 
Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas je susret između Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu „pomerio sve granice“ između te dve države.
-U Kraljevu su pomerene sve granice i dogodilo se nešto što se u istoriji od kada smo mi i Hrvatska odvojili nije desilo. Nije se zviždalo hrvatskoj himni, Hrvati su ovde dočekani izuzetno i zajednički smo poslali sliku u svet da smo mi dve izuzetne evropske države koje su pokazale šta su kultura, sport… – rekao je Obradović novinarima u Kraljevu.
Srbija je maksimalnim rezultatom, 5:0, pobedila Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa i tako se plasirala u četvrfinale takmičenja.
Obradović je čestitao Kraljevčanima na toplom prijemu obe reprezentacije.
-Svaka čast Kraljevčanima, pokazali su da su kraljevi navijanja, i šta znači biti pravi domaćin, jer smo se ovde zaista prijatno osećali – rekao je Obradović.
Hrvatski mediji su takođe u više prilika istakli da je doček njihove reprezentacije u Kraljevu i atmosfera tokom susreta bila izuzetno prijateljska. Trener hrvatske reprezentacije Željko Krajan rekao je posle susreta da je sve bilo izvanredno, ali je u šali dodao da jedino srpski igrači nisu bili “ pravi domačini“ jer su sve mečeve rešili u svouju korist.
On je pohvalio srpske reprezentativce, rekavši da je svima puno značila podrška Novaka Đokovića, kao i da mu mnogo znači povratak Viktora Troickog „u punom sjaju“, posle suspenzije zbog izbegavanja doping testa.
-Posle svega izdržanog, Viktor je među nama, pun energije, snage, pobeđuje i predlažem Holivudu da o njemu snimi film – rekao je Obradović.
Srbija je još juče obezbedila plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, a danas je četvrti poen doneo Filip Krajinović, koji je sa 2:0 savladao Franka Škugora, dok je u poslednjem okršaju Viktor Troicki pobedio Mata Delića istim rezultatom.
Reprezentacija Srbije je tako prvi put u Svetskoj grupi Dejvis kupa  ostvarila maksimalnu pobedu od 5:0 nad rivalom.
Prvog dana takmičenja Srbija je povela sa 2:0, pobedama Đokovića protiv Delića (3:0) i Troickog protiv Borne Ćorića (3:2), dok je u subotu srpski dubl Nenad Zimonjić i Đoković savladao Škugora i Marina Draganju (3:0).
Srbija se tako četvrti put u poslednjih šest godina plasirala među osam najboljih reprezentacija u Dejvis kupu.
Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Argentine i Brazila.
Povezana vest:  Besplatna škola tenisa za najmlađe Nišlije