rafael nadal 6

Nadal bolji od Ferera, u polufinalu sa Đokovićem

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Monte Karlu, pošto je danas u četvrfinalu savladao sunarodnika Davida Ferera sa 2:1, u setovima 6:4, 5:7, 6:2. U njihovom 29. međusobnom duelu Nadal je do 23. pobede došao posle dva sata i 45 minuta igre. 
Nadal je u prvom setu dvaput oduzeo servis svom sunarodniku, dok je Ferer samo jednom uspeo da uzvrati istom merom, pa je tako peti teniser sveta došao do prednosti od 1:0 u setovima. Osmostruki osvajač turnira u Monte Karlu dobro je počeo i drugi set, poveo je sa 3:0 uz dva brejka, ali je Ferer od tog trenutka zaigrao znatno bolje, čak triput oduzeo servis Nadalu i došao do izjednačenja u setovima. 
Odlučujući set nije doneo mnogo uzbuđenja. Nadal je bio prilično siguran na svoj servis, dok je na servis Ferera bio agresivan, što mu je donelo dva brejka i plasman u polufinale. Nadal će se za plasman u finale Monte Karla boriti sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. 
Đoković se ranije danas plasirao u polufinale turnira u Monte Karlu, pošto je pobedio 10. tenisera sveta Marina Čilića iz Hrvatske sa 2:0 u setovima 6:0, 6:3. 

Povezana vest:  Ðoković odustao i od turnira u Šangaju