aleksandra krunic 8

Krunić: Spremna sam da igram, pružiću maksimum

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da nije iznenađena što je dobila priliku ispred Jelene Janković da sutra nastupa protiv Paragvaja u FED kupu i dodaje da je spremna za duel sa Veronikom Kepede Rojg. 
-Nisam iznenađena što sam u timu za subotu… Čula sam za Jeleninu (Janković) povredu i pre nego što je ona došla u ekipu, jer sam pratila turnir u Čarlstonu. Spremna sam da igram, da dam sve od sebe i to je sve što očekujem, ima drugih koji će očekivati ostalo od mene – rekla je Krunićeva, a prenosi Teniski savez Srbije. 
Duelom Aleksandre Krunić i Veronike Kepede Rojg sutra će u Novom Sadu započeti meč teniskih reprezentacija Srbije i Paragvaja u plej-ofu za popunu Svetske grupe B Fed kupa. 
-Svako od nas treba da bude spreman da igra. Trudiću se da pritisak ne dopre do mene i da mi oteža da odradim posao kako treba… Potrudiću se što bolje da ga odradim – rekla je Krunićeva. 
Ona je dodala da se nada da će se Jankovićeva brzo oporaviti i da će biti „spremna makar za svoje turnire, ako ne već za FED kup“. Odmah nakon prvog meča između Krunićeve i Rojg na teren će izaći Ana Ivanović i Monserat Gonzales. 
-U principu nije bitno da li igraš prvi ili drugi meč… Možda je bolje ako igraš prvi, jer znaš vreme početak meča – kazala je Ivanovićeva. 
Najbolje plasirana srpska teniserka je ocenila da najveći problem Srbiji u duelu s Paragvajem može da predstavlja to što niko ne poznaje igru rivalki. 
-Mislim da veći problem prestavlja što ne poznajemo njihove igračice, niko od nas nema iskustva sa njima. Pokušaćemo da se prilagodimo maksimalno i na kraju krajeva selektorka Tatjana Ječmenica je na klupi da nam da savet – rekla je šesta teniserka na WTA listi. 
Ivanovićeva je rekla da je uzbuđena što će prvi put u karijeri nastupati pred novosadskom publikom. 
-Prvi put igram u Novom sadu. Uzbuđena sam. Nadam se da će doći mnogo ljudi da nas podrži. Hala i teren su super, kao i atmosfera Nadam se dobrom meču sutra – rekla je Ivanovićeva. 
Duel Krunić i Rojg počinje sutra od 13 časova u hali Spens u Novom Sadu, a u nedelju od 13 časova igraće Ivanović – Rojg, a posle njih Krunić – Gonzales. Duel će se završiti mečom dublova, a najavljeno je da će igrati Jelena Janković i Ivana Jorović protiv Veronike Kepede Rojg I Monserat Gonzales. 

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Janko Tipsarević 9, Troicki 21, Đoković 1