bojana jovanovski indijan velsJovanovski: Povreda zalečena, na pravom sam putu
 
Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je posle pobede nad Amerikankom Medison Kiz da je izuzetno zadovoljna dosad urađenim na WTA turniru Premijer serije u Rimu, gde je izborila plasman u osminu finala.
Nakon prebrođenih kvalifikacija Jovanovski je zabeležila i dve pobede u glavnom turniru, najpre nad Francuskinjom Karolinom Garsijom, a danas i nad talentovanom Amerikankom (6:4, 1:6, 6:3).
-Odigrala sam do sada četiri sjajna meča ovde u Rimu, prošla kvalifikacije i plasirala se u osminu finala. Izuzetno sam zadovoljna svim do sada, jer nakon dužeg vremena vezala sam četiri pobede, i to nad sjajnim teniserkama – izjavila je Jovanovski podsetivši da je imala mnogo problema sa povredom.
-To me je dugo mučilo, samim tim se odrazilo i na moje rezultate na terenu, na igru, na rang, na sve, a sada sam na pravom putu i želim da nastavim u istom ritmu. Daću sve od sebe-poručila je Fed kup reprezentativka Srbije.
Ona je naglasila da vredno radi i da veruje u nove uspehe.
-Uživam u Rimu, sjajno se osećam na terenu i obećavam da ću u narednom meču takođe dati sve od sebe. Igram protiv Marije Šarapove sa kojom sam igrala samo jednom do sada, u Torontu pre četiri godine, kada je ona pobedila. Mnogo mi znače ove pobede u Rimu, za samopouzdanje i za moju igru, ukazuju mi da sam na pravom putu povratka posle velike borbe sa povredom-zaključila je Jovanovski.
U borbi za četvrtfinale rimskog turnira Jovanovski i Šarapova sastaju se u četvrtak.
Povezana vest:  WTA OKLEND, Šarapova u 3. kolu