djokovic monte karlo 1Đoković posle preokreta slavio protiv Belučija
 
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Rimu savladavši večeras u osmini finala Brazilca Tomaza Belučija u tri seta – 5:7, 6:2, 6:3.
Veliki favorit i branilac titule morao je propisno da se oznoji dok nije srušio neočekivano snažan otpor vršnjaka iz Brazila, trenutno 68. na ATP listi.
Đoković je bio primoran da uloži maksimum napora tokom velike i izjednačene borbe, a treći međusobni okršaj sa Belučijem za isto toliko pobeda konačno je prelomio brejkom u trećem setu za vođstvo od 5:3.
Brazilac je odlično otvorio duel za prednost u setovima, odigravši verovatno najbolji set u karijeri. U nastavku susreta srpski as je stabilizovao igru i lako izjednačio rezultat, da bi se Beluči ponovo razmahao u trećem setu.
Đoković je, međutim, umeo da pravovremeno „spusti loptu“ i smiri protivnika, pojačao je ritam u pravom trenutku i na kraju zasluženo trijumfovao posle tačno dva sata velike borbe, iskoristivši drugu meč loptu.
Srpski teniser u četvrtfinalu igra protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je ranije večeras pobedio Viktora Troickog (6:4, 6:3).
Do sada su se sastajali pet puta, a Đoković je uspešniji i vodi sa 3:2.
Turnir u prestonici Italije, koji se igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Đoković je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) i biće to njegova poslednja priprema pred učešće na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj – 7. jun).
Povezana vest:  ATP ČELINDŽER, NAPULJ, Bozoljac ponovo neuspešan u singlu