djokovic monte karloĐoković: Vavrinka nezgodan, strpljivom igrom do titule

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je veoma zadovoljan plasmanom u finale Rolan Garosa i dodao da će se najbolje moguće spremiti za duel protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.
Đoković će posle pobede nad Britancem Endijem Marejom sa 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 igrati u finalu za prvu titulu Otvorenog prvenstva Francuske, jedinu koja mu nedostaje u gren slem kolekciji.
-Odigrao sam najteži meč na turniru, a sa Marejom je uvek velika borba i neizvesnost. Mislio sam da bih mogao da završim posao u tri seta, imao dosta prilika, ali je Endi igrao fantastično i odveo meč u pet setova. U odlučujuhim momentima uspostavio sam kontrolu i staloženo završio duel – rekao je Đoković posle meča.
Đoković i Vavrinka do sada su se sastajali 20 puta, a trenutni skor je 17:3 u korist srpskog tenisera.
-Vavrinka je nezgodan protivnik i osvajanje gren slema je san svakog igrača. Igraće prvi put u Parizu u finau, dok je moje treće, ali da bih pobedio moraću da budem strpljiv i defanzivnom na visokom nivou. Nadam se da ću se pripremiti što bolje.
Prema njegovim rečima trijumfi nad Marejom, ali i Rafaelom Nadalom u četvrfinalu, mnogo će mu značiti na psihičkom planu.
-Igrao sam protiv dvojice najtežih tenisera na ovoj podlozi i uspeo sam da slavim. Odigrao sam odlično do polufinala bez izgubljenog seta, vodio i protiv Mareja sa 2:0, ali normalno da će biti neizvesnosti kada se sastanete sa tako kvalitetnim igračem – zaključio je Đoković.
Finale Rolan Garosa između Đokovića i Vavrinke na programu je sutra od 15 sati.

Povezana vest:  Teniseri dobijaju 180.000, a ne 450.000 evra