Milica DabovicMilica Dabović: Ne želimo da propustimo priliku

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović izjavila je danas da su igračice i članovi stručnog štaba mnogo uložili u prethodnom periodu kako bi došli do prilike da osvoje medalju i kvalifikuju se na Olimpijske igre narednog leta u Riju.
Najbolje srpske košarkašice u utorak u ranim jutarnjim satim kreću put Sombatelja, gde će započeti nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.
-Ne želim da govorim o medalji. Mislim da bi trebalo da idemo polako, korak po korak. Svi mi, na čelu sa našom selektorkom smo prethodnih godina mnogo radili i posvetili se zajedničkom cilju. Zbog toga ne želimo da propustimo ovu priliku – rekla je Dabović za sajt KSS.
Ona je dodala da se tokom priprema radilo na svim detaljima koji mogu da pomognu ekipi da zabeleži dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i Mađarskoj.
-Pripremni period je prošao veoma dobro što su pokazali i igra i rezultati koje smo prikazivali na prijateljskim utakmicama. Pobede možda i nisu toliko bitne, koliko je bilo važno da se što bolje uigramo i uvežbamo sve opcije. U četvrtak će biti prvi najvažniji momenat za sve nas. Letonija igra dobru košarku i želeće sigurno da nam se revanšira za poraz na Evropskom šampionatu pre dve godine – rekla je Dabović.
Evropsko prvenstvo na programu je od 11. do 28. juna. Srbija će prvi meč odigrati 11. juna protiv Letonije, a protivnice u grupnoj fazi biće još Hrvatska, Rusija i Velika Britanija.

Povezana vest:  Durent propušta SP u Španiji zbog umora