novak djokovic 1dan ao

Vimbldon: Sutra na programu muška polufinala

Na trećem grend slem turniru u sezonu, Vimbldonu, sutra su na programu polufinalni mečevi u muškom singlu. Sastaju se prvi teniser sveta Novak Đoković i Francuz Rišar Gaske, odnosno Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej. 
Imena Đokovića, Federera i Mareja već su urezana na najvažnijem trofeju u svetu tenisa, dok jedino Gaskeu to do sada nije pošlo za rukom.  Titulu na Vimbldonu brani Đoković, on želi i treći trofej u Londonu, Federer se nada rekordnoj osmoj pobedi na tom turniru, dok će se Marej boriti za drugi trofej. Đoković, Federer i Marej su i na prve tri pozicije na ATP listi, dok je Francuz 21. 
-Ja sam najgori… Srećan sam što sam ovde. Divno je biti ovde. Zaslužujem da budem u polufinalu – rekao je Gaske. 
Srpski teniser je u dosadašnjih 12 duela sa Gaskeom slavio 11 puta, dok je Francuz jedini put pobedio još davne 2007. godine. Na ovogodišnjem Rolan Garosu Đoković je savladao Gaskea u tri seta. 
Federer, prošlogodišnji finalista, nije osvojio grend slem titulu još od kako je pobedio Mareja u finalu Vimbldona 2012. godine. Nekoliko nedelja kasnije, na istom mestu, Marej je slavio protiv Švajcarca u finalu Olimpijskih igara. ;
Marej je 2013. godine postao prvi Britanac koji se posle 77 godina okitio titulom na Vimbldonu.
U međusobnim duelima trenutno je 12:11 u korist Federera, pa ni Đoković ne može da prognozira pobednika tog polufinala. 
-Iskreno, ne mogu da izaberem favorita. Rekao bih da su šanse 50-50. Zaista je teško prognozirati – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Šarapova: Najteže gren slem finale u karijeri