jelena_jankovic_carlstonATP I WTA ROLAN GAROS

Sutra na terenu Đoković, Jankovićeva i Zimonjić

 

Novak Đoković i Jelena Janković u singlu i Nenad Zimonjić u miks dublu, sutra (ponedeljak) igraju mečeve osmine, odnosno četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske. Prvi će na teren srpski reket broj jedan na Filip Šatrije i to od 11 sati. Đoković če igrati meč osmine finala protiv Robija Đineprija (SAD). Njih dvojica su do sada odigrali četiri meča i svaki put je Đoković bio bolji. Poslednji put igrali su na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je bilo 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Povezana vest:  Jankovićeva i Srebotnik osvojile pehar u Torontu

Jelena Jankovićeva se bori za plasman u četvrtfinale a igraće protiv Danijele Hantuhove (Slovačka), koja je postavljena za 23. nosioca. Jankovićeva i Hantuhova su se do sada sastajela šest puta i rezultat je nerešen 3 – 3. Ipak, na poslednja dva meča bila je bolja Hantuhova i to na turniru u Čarlstonu kada je slavila sa 2:1 u setovima (1:6, 6:3, 6:3) kao i u meču Fed kup reprezentacija u Beogradu kada je Danijela pobedila u dva seta (7:6, 7:5). Njih dve igraju poslednji meč na terenu Filip Šatrije.

Povezana vest:  Na Li najviše zaradila, Janković na 10. mestu

U miks dublu Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srbotnik u četvrtfinalu igraju protiv francuske kombinacije Auerlije Vedi i Mihaela Lodre a taj duel neće početi pre 17 časova.