novak djokovic 1dan ao 1

Đoković pobedio Vavrinku i plasirao se u polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je danas Švajcarca Stena Vavrinku sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:1 i plasirao se u polufinale masters turnira u Sinsinatiju.
Đoković se revanširao Vavrinki za bolan poraz u finalu Rolan Garosa i zabeležio 18. pobedu u njihovom 22. medsusobnom okršaju.
Srpski teniser prikazao je danas mnogo bolju i sigurniju igru nego u prethodnim duelima u Sinsinatiju, protiv Francuza Benoe Pera i Belgijanca Davida Gofana.
Očekivano velika borba između prvog i petog reketa sveta vođena je samo u prvom setu, a bilo je očigledno da je Đoković znatno spremniji i raspoloženiji za igru od Švajcarca.
Prvi set Srbin je dobio nakon brejka u devetom gemu (5:4), u drugom je sasvim preuzeo inicijativu, pa je dominirao i bez većih problema kontrolisao dešavanja na terenu.
Odmah na startu dva puta je oduzeo servis protivniku za vođstvo od 3:0, da bi u nastavku nadmoćnom igrom rutinski sačuvao prednost za ubedljiv trijumf nakon samo 63 minuta borbe iskoristivši prvu meč loptu.
U duelu za finale Đoković čeka pobednika susreta u kojem kasnije igraju Čeh Tomaš Berdih i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov.
Ostali četvrtfinalni parovi su Rišar Gaske (Francuska) – Endi Marej (V.Britanija) i Felisijano Lopez (Španija) – Rodžer Federer (Švajcarska).
Turnir u Sinsinatiju, jedini iz masters serije kojeg Đoković do sada nije osvojio, igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Federer.

Povezana vest:  Marej preko Puja do četvrtfinala turnira u Parizu