serena viliams-ao

Serena pobedila Kiz i zakazala duel sa Venus u četvrtfinalu Ju-Es Opena

Prva teniserka sveta Seren Vilijams odigrala je svoj najbolji meč na ovogodišnjem Ju-Es Openu i u dva seta pobedila Medison Kiz, 6:3, 6:3, i tako zakazala četvrtfinalni duel sa svojom sestrom Venus.
Serena Vilijams je prva nositeljka, a jutros joj je trebalo samo 68. minuta da eliminiše zemljakinju iz SAD, koja je bila 19. na listi nosilaca. Venus Vilijams je 23.
Serena je trenutno aktuelni šampion sva četiri grend slem turnira, a ako pobedi na ovogodišnjem Ju-Es Openu, postaće prva teniserka koja je osvojila sva četiri grend slema u godini još od Štefi Graf 1988.
Na pitanje novinara zašto je prošlo toliko vremena a da još niko nije osvojio „pravi grend slem“, Serena je napravila dramsku pauzu, osmehnula se i rekla: „Ne znam zašto mi je trebalo toliko dugo“.
Na tom putu je čeka starija sestra Venus. Ovo će biti njihov 27 međusobni duel tokom dugačkih i uspešnih karijera. Serna vodi sa 15:11 u pobedama, uključujući i 8:5 na grend slemovima. Na Ju-Es Openu obe imaju po dve pobede, od čega Venus u finalu 2001. a Serena u finalu 2002. godine.
Venus je sa 35 godina najstarija takmičarka na turniru, a na terenu je u osmini finala provela još manje vremena od svoje sestre, pošto je za samo 50 minuta savladala 19-godišnju kvalifikantkinju Anet Kontavejt, 6:2, 6:1.
Starija sestra zna šta je čeka u sledećem meču.
-Šta drugo može da se radi osim pokušavanja da se osvoje poeni i nade da neće pogoditi as – rekla je Venus, koja je na prethodna tri Ju-Es Opena ispadala u trećem kolu.
Njihova majka Orasen Prins rekla je da neće gledati četvrtfinale.

Povezana vest:  ITF: Čilić želeo da prikrije da je pao na doping testu