djokovic_finale_5

ATP DUBAI

Ðoković: Zadovoljan sam igrom posle četiri nedelje pauze

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da je zadovoljan onim što je prikazao protiv Nemca Sedrika-Marsela Štebea u Dubaiju, gde je pobedom sa 2:0 u setovima započeo odbranu trostruke titule.

-Zadovoljan sam kako sam odigrao meč. Nisam imao velike padove u igri, niti sam napravio mnogo neiznuđenih grešaka. On me je naterao da se pomučim, ali sam zadovoljan svojim izdanjem posle četiri nedelje pauze – izjavio je Ðoković nakon trijumfa rezultatom 6:4, 6:2.

Povezana vest:  Tri sudije iz Srbije u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa 2022

Dvadesetjednogodišnji Nemac, trenutno 72. na ATP listi, pružio je snažan otpor svetskom broju jedan, posebno u prvom setu, ali se na kraju pokazalo da nije mogao da se nada bilo kakvom iznenađenju.

-Odigrao je dobro, mlad je momak i bio je svestan da nema šta da izgubi. Impresionirao me je igrom u prvom setu – naveo je Ðoković, koji će u drugom kolu u sredu igrati sa pobednikom duela između Ukrajinca Sergeja Stahovskog i domaćeg tenisera Omara Avadija.

Povezana vest:  Janković pobedila Radvanjsku za polufinale Rima

-Zaista je lepo kada prilikom izlaska na teren vidite pune tribine i imate veliku podršku. Veoma sam polaskan. Prošla godina je bila neverovatna, definitivno najbolja u mojoj karijeri, ali kada me pitaju da li mogu to da ponovim odgovaram da će biti veoma, veoma teško – rekao je srpski teniser.

-Ipak, dobro se osećam i na svakom turniru gde igram moj cilj je da osvojim trofej. Verujem da mogu još mnogo da ih osvojim – poručio je Ðoković.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Nadal: Ne osećam pritisak