nenad_zimonjic_tenisROLAN GAROS 2010

 

Zimonjić i u finalu muškog dubla

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se danas u finale Rolan Garosa u Parizu u konkurenciji muških dublova.

Zimonjić i Nestor su u polufinalu ubedljivo pobedili četvrte nosioce Veslija Mudija iz Južne Afrike i Belgijanca Dika Normana sa 2:0 (6:0, 6:3).

Protivnici u finalu biće im treći nosioci Lukaš Dluhi iz Češke i Indijac Leander Paes, nekadašnji Zimonjićev partner.

Povezana vest:  Federer sanja sedmu titulu na Vimbldonu

Dluhi i Paes su u polufinalu pobedili 10. nosioce Julijana Knovlea iz Austrije i Izraelca Endija Rama – 2:0 (6:4, 6:2).

Zimonjić i Nestor, drugi nosioci u Parizu, finale Rolan Garosa već su igrali 2008. godine, ali su tada poraženi. Jedine trofeje na grend slem turnirima osvajali su na Vimbldonu 2008. i 2009. godine.

Finala Vimbldona Zimonjić je igrao i 2004. godine sa Knovleom i 2006. sa Fabrisom Santorom, dok je sa Nestorom ove sezone stigao do finala Otvorenog prvenstva Australije.

Povezana vest:  Krajinović: Drago mi je što sam u finalu, Novak je naš idol

Zimonjić će kasnije danas igrati još jedno finale Rolan Garosa, pošto će sa Slovenkom Katarinom Srebotnik pokušati da osvoji titulu u mešovitom dublu.

Protivnici će im biti Knovle i Jaroslava Švedova iz Kazahstana.

Zimonjić i Srebotnikova su već bili najbolji mešoviti dubl Rolan Garosa, pošto su pobedili 2006. godine. Finale u Parizu igrali su i 2007. godine, dok su 2005. bili na domak trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD.

Povezana vest:  Del Potro propušta prvo kolo Dejvis kupa

Titule u mešovitom dublu Zimonjić je dva puta osvajao i na Otvorenom prvenstvu Australije, prvu 2004. godine sa Elenom Bovinom iz Rusije, a drugu 2008. sa Kineskinjom Sun Tijantijan.