novak kzn bgd 1

Đoković: Mogao sam bolje, ali zadovoljan sam

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede protiv Brazilca Tomaza Belučija u Parizu da je mogao bolje da odigra, ali da je ipak zadovoljan startnim nastupom na poslednjem mastersu sezone.
Đoković je započeo odbranu titule savladavši Belučija u dva seta – 7:5, 6:3, što je bila njegova 11. pobeda zaredom u dvorani Bersi, gde je poslednji put poražen 2012. godine.
-Poslednji meč u zatvorenom igrao sam prošle godine u Londonu, zato je uvek nezgodno da se startni duel odigra dobro. Bilo je nekih stvari koje sam mogao da uradim bolje, ali, sve u svemu, bio je ovo veoma solidan meč. U ranoj fazi turnira uvek je dobro imati test kao što je bio ovaj – rekao je srpski teniser.
Đoković je protiv Belučija ostvario ukupno 74. pobedu u 2015. godini, uz samo pet poraza, a njegov protivnik u osmini finala biće Francuz Žil Simon, koji je slavio protiv zemljaka Benoa Pera sa 6:4, 4:6, 6:1.
Masters u Parizu, kojeg je Đoković osvajao 2009, 2013. i 2014. godine, igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Povezana vest:  Teniseri SAD eliminisali Srbiju