Eucerin Body dry 3

Vreme je za intezivnu negu i zaštitu!

S obzirom da nas je kraj oktobra i početak novembra „častio“ sunčanim danima, većina nas još uvek na vidnom mestu na svojoj kozmetičkoj polici, s pravom, drži Eucerin®Sun preparate za lice sa visokim faktorom zaštite. Ali, ne dajte se zavarati, inače će vas pravi jesenji dani, sa niskim temperaturama, vetrom i kišom opet iznenaditi – opskrbite svoje police preparatima za intezivno hidriranje i zaštitu kože. Utoliko pre što je naša koža zahvaljujući žarkom letu još uvek „žedna“!
Iskoristite povoljnost kupovine koju vam nudi Eucerin – jedinstveno pakovanje u kome uz Eucerin®Complete Repair losion za telo sa 10% uree na poklon dobijate Eucerin®Kremu za stopala sa 10% uree!

Odgovarajuća nega ključ za rešenje problema suve kože

Suvoća kože je čest problem u jesenjim danima i povod je za preko 40% poseta dermatologu. Suvoća kože, koja prouzrokuje niz neprijatnosti, od perutanja i malih pukotina, do crvenila, upale, stalnog osećaja zategnutosti, grubosti na dodir i svraba, varira zavisno od stepena nedostatka vlage i mesta gde se javlja.
Jedan od uzroka suve kože jesu ekstremni vremenski uslovi. Nivo vlažnosti kože zavisi od unutrašnjih i spoljnih faktora.Genetsko nasleđe, hormonske promene, starosna dob, ravnoteža vode u telu, pušenje… spadaju u unutrašnje faktore. U spoljne faktore spadaju i često pranje, duge vruće kupke, kao i UV zračenje koje može ubrzati starenje kože, ali se glavnim spoljnim okidačima suve kože ipak smatraju oštri vremenski uslovi – vruć, hladan i suv vazduh, vetar, sezonske promene… Zato se simptomi suve kože često pogoršavaju tokom zime ili tokom leta.
Odgovarajuća nega za suvu kožu trebalo bi da sadrži aktivne sastojke kao što su urea, laktat, gliko-glicerol ili ceramid-3, koji pored toga što jačavaju barijernu, zaštitnu funkciju kože, obezbeđuju i dubinsku hidrataciju. Minimalna preporučena koncentracija uree u ovim preparatima trebalo bi da bude 5%, ali veoma suvoj koži potrebna je koncentracija uree od 10%.

Povezana vest:  Portalibris, Adore Chocolat i javne ličnosti za Sigurnu kuću

Zdrava i nežna koža tela

Suva koža na telu može se javiti bilo gde na telu, ali najčešće na šakama, stopalima, kolenima, potkolenicama i laktovima, jer su ta područja izloženija od drugih. Isušenost se isprva može primetiti kao blago zatezanje ili blaga grubost kože. Potom, kako koža sve više gubi vlažnost, postaje grublja i može izgledati ispucalo i ljuspasto i svrbeti. Ako se ova isušenost ne tretira ili ako se primenjuje neefikasna nega, koža može postati oštećena, ekstremno zategnuta i potencijalno veoma gruba i ispucala. U ovoj fazi svrab takođe može postati vrlo intenzivan.
Eucerin®Complete Repair losion za telo sa 10% uree

Povezana vest:  Hleb & Kifle sada dostupne i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu i Novom Sadu

Ovaj bogat i lako upijajući losion za telo radi na tri nivoa kako bi duboko hidrirao i umirio ispucalu, ljuspastu, kožu koja svrbi i koja je izuzetno suva. Trostrukim mehanizmom dejstva dubinski hidrira kožu:
Urea, prirodni vlažeći faktor, vezuje vodu
Ceramid-3 obnavlja zaštitni, masni sloj kože i time sprečava dalji gubitak vode
Gliko-glicerol aktivira akvaporine, vodene kanaliće, i tako obezbeđuje dubinsku hidrataciju
Suva koža je i zdravstveni, ne samo estetski problem, a kada joj vratimo ono što joj nedostaje, ona opet moža da obavlja svoje uloge: da štiti naš organizam i doprinosi našoj lepoti!
Efikasnost i podnošljivost Eucerin®Complete Repair losiona za telo sa 10% uree klinički je testirana kod ljudi koji pate od veoma suve kože. (okvirna preporučena cena 1520 dinara)

Pružite stopalima negu kakvu zaslužuju

Koža na tabanima naših stopala sadrži više masnih ćelija u potkožnom sloju nego koža na ostalim delovima tela. Priroda je tako uredila jer je našim stopalima potrebna dodatna podloga i apsorpcija potresa. Sa svakim korakom stopala izdržavaju tri puta veću težinu od težine ljudskog tela i često su, uprkos dodatnoj podlozi, izložena dodatnim pritiscima, od trenja usled tesnih ili neodgovarajućih cipela, do dugačkih šetnji ili trčanja.

Povezana vest:  Pošalji fotku i osvoji tablet računar - nagradni konkurs "Beograd, keltski grad!"

Eucerin®Krema za stopala sa 10% uree

Eucerin®Krema za stopala s 10% uree pruža suvim i izrazito suvim stopalima sa ili bez ispucalih peta intenzivnu negu koja im je potrebna. Sadrži visoke koncentracije uree, glicerina i mlečne kiseline koji vezuju vlagu, otklanjaju naslage i jačaju zaštitni omotač kože, ujedno je čineci glatkom.Pruža dugotrajnu hidrataciju koja ujednačava površinu veoma ispucale i suve kože, brzo ublažava isušenost i nelagodnost i čini da se stopala osećaju umireno i meko.
Delotvornost i podnošljivost Eucerin®Kreme za stopala s 10% uree, nanesene najmanje dva puta dnevno tokom dve nedelje, ustanovljena je kod 604 osobe sa suvom i izrazito suvom i ispucalom kožom stopala nastalom usled kseroderme, dijabetesa ili atopijskog dermatitisa.
INFO PLUS: Akcija Eucerin®Complete Repair losion za telo sa 10% uree plus Eucerin®Krema za stopala sa 10% uree u odabranim apotekama traje dok traju zalihe!