novak kzn bgd 2

Đoković: Popraviću servis već u narednom meču

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da nije očekivao da će u jednom setu protiv Žila Simova izgubiti četiri gema na svoj servis i istakao da će se postarati da taj segment igre popravi već u narednom meču.
Đoković se ranije danas plasirao u četvrtfinale turnira Master serije u Parizu, pošto je pobedio Žila Simona iz Francuske u dva seta (6:3, 6:4).
-Servis danas nije išao ni meni ni njemu. Imao sam osećaj da mogu da vratim svaki servis koji je dolazio s njegove strane, što mi je dalo više samopouzdanja da mogu budem agresivniji u ritern gemovima. Nisam očekivao da mogu da izgubim četiri puta svoj servis u jednom setu, to je nešto što se nije često dešavalo u mojoj karijeri. Možda i nikad – rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Parizu. 
Srpski teniser je naveo da je svestan da nema servis kao najbolji serveri na svetu, ali je rekao da smatra da je i u tom segmentu igre dosta napredovao. 
-Imam vrlo dobar procenat osvojenih servis gemova, tako da ovo definitivno malo zabrinjava. Ali, s druge strane, verujem da je dan bio takav. To je nedopustivo u kontinuitetu, postaraću se da to sutra već bude drugačije – rekao je Đoković. 
Najbolji teniser sveta je sa dva danas osvojena gema stigao do brojke od 26 uzastopno dobijenih setova, čime je oborio sopstveni rekord.
-Setove baš ne pratim, ali je interesantno. Svaka vrsta postavljanja novog rekorda je zadovoljstvo, privilegija i čast biti zapisan u istoriji sporta. To mi imponuje i obavezuje da nastavim dalje u tom stilu – naveo je Đoković. 
Đoković ove godine nije izgubio niti jedan bod na turnirima, pa je novinare zanimalo da li je ikada pomislio: „Koliko sam ja jak“. 
-Prevazišao sam tu fazu nezrelosti. Ono što je sad najbitnije za mene je kontinuitet. Ne želim da se previše uzbuđejem oko pobeda. Isto tako ne želim da budem previše autodestruktivan i razočaran posle poraza. To je neki optimalni pristup za koji smatram da je ispravan – rekao je on. 
-Ponosan sam na svoja dostignuća, ali ne u takvoj euforiji kao što je ranije bilo – dodao je Đoković.
Đoković će u narednoj rundi turnira u Parizu igrati protiv pobednika duela između Francuza Žo-Vilfreda Conge i Tomaša Berdiha iz Češke.

Povezana vest:  ATP LISTA, Tipsarević 13, Novak 1, Troicki 16