FutureCraft 13

Ekskluzivnim modelom Lether Originals Superstar proslavlja 45. rođendan modela Superstar

adidas je danas predstavio drugo poglavlje linije Futurecraft ekskluzivnim modelom Leather Originals Superstar i na taj način najavio proslavljanje 45. godina legendarnog modela Superstar.
Futurecraft Leather je revolucionarna kombinacija visokotehnološkog procesa proizvodnje i tradicionalnog materijala zahvaljujući kome nastaje gornji deo potpuno bez šavova, koji omogućava savijanje, pruža podršku i udobnost samo jednim komadom materijala. adidas odaje počast inovaciji ekskluzivnom kožnom varijantom legendarnog modela Originals Superstar.

Pomoću tehnike brušenja koja se obično primenjuje na komponente od metala, polimera i smole u industrijskoj proizvodnji, Futurecraft Leather pretvara materijal koji je sinonim za nasleđe brenda u resurs za naprednu sportsku obuću.
Futurecraft Leather adidasu pruža mogućnost da preciznije nego ikada kroji kožu prema potrebama pojedinca i precizno je prilagođava geometriji stopala. Kožni gornji deo bez šavova, obrađen je tako da ima varijabilnu debljinu, pruža fleksibilnost i stabilnost tačno tamo gde je to potrebno.
Digitalni proces obrade nežno skida slojeve komada kože i precizno ga ih prilagođava, a da pritom u velikoj meri smanjuje korišćenje lepka.
Ovaj jedinstveni proces pruža sportistima mogućnost posedovanja prilagođene kožne obuće, jer se ona na licu mesta obrađuje u skladu sa njihovim potrebama i po njihovom izboru.

Povezana vest:  Novo Lagunino izdanje “Šangajska konkubina“ Hung Jing

Futurecraft Leather predstavlja rezultat saradnje između adidasa, industrijskog dizajnera Aleksandra Tejlora i dizajnera cipela Joakima de Kalataja.
– Kod modela Futurecraft Leather radi se o pravljenju nečega novog i jedinstvenog od nečeg poznatog. Opsesija stvaranja i duboka emotivna veza sa kožom ujedinjuje adidas, Aleksandra i Joakima. Digitalno automatizovani proces brušenja nam omogućava da pomerimo granice naše veštine i pružimo novi oblik i funkciju legendarnom materijalu. Mislim da je to najbolji način da proslavimo 45. rođendan modela Superstar – rekao je Pol Gaudio, kreativni direktor adidasa.
Kao omaž trajanju modela Superstar od njegovog nastanka, 45 pari specijalnog modela Futurecraft Leather Superstar će biti dostupno u prodavnicama Dover Street Market u Njujorku, Londonu i Tokiju od 7. novembra 2015.
Futurecraft Leather je drugo poglavlje linije Futurecraft koja pokazuje posvećenost brenda inovaciji u svim oblastima proizvodnje. U okviru ove inicijative, u sledećih šest meseci biće predstavljeno još neverovatnih inovacija na polju dizajna, što podržava adidasovu ambiciju da bude najbolji sportski brend.

Povezana vest:  Donacija Lajflajn Kanade domu za decu u Srbiji preko Fondacije NJ.K.V. Princeze Katarine