viktor troicki

Vavrinka bolji od Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Partizu, pošto je večeras izgubio od Švajcarca Stana Vavrinke sa 0:2, po setovima 4:6, 5:7.
Vavrinka je mnogo bolje ušao u meč, pa je, uz jedan brejk, poveo sa 4:1, ali je Troicki potom vezao tri gema i izjednačio na 4:4. Švajcarac je, ipak, dobio prvi set posle 33 minuta igre, pošto je u desetom gemu napravio još jedan, odlučujući brejk. 
Za razliku od prvog, Troicki je dobro počeo drugi set i poveo je sa 4:2. On je imao i priliku da uveća tu prednosti, ali nije iskoristio brejk prilike u sedmom gemu, što je Vavrinka kaznio i vrlo brzo izjednačio na 4:4.
Nove tri prilike za brejk Troicki je propustio u 11. gemu, a ono što nije koristio srpski teniser jeste Švajcarac. Vavrinka je u narednom gemu iskoristio drugu brejk loptu, koja je ujedno bila i meč lopta i tako se posle sat i 19 minuta igre plasirao u četvrtfinale. Vavrinka će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Španac Rafael Nadal i Kevin Anderson iz Južnoafričke republike.

Povezana vest:  WTA PARIZ, Jelena Dokić pobedila Safarovu