novak djokovic 1dan ao

Đoković u finalu turnira u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira masters serije u Parizu, pošto je danas u polufinalu pobedio Švajcarca Stana Vavrinku sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:0. Đoković će finalu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je ranije danas bio bolji od Španca Davida Ferera sa 2:0 (6:4, 6:3).
Najboljem teniseru sveta je u prvom setu polufinala sa Vavrinkom bio dovoljan samo jedan brejk da stigne do prednosti u setovima, posle 40 minuta igre  Đoković je drugi set otvorio brejkom i poveo sa 2:0, ali je četvrti teniser na ATP listi nakon toga iskoristio period slabije igre srpskog tenisera i vezao pet gemova, uz dva brejka, i potpuno preokrenuo rezultat.
Prvi teniser sveta je u sedmom gemu imao veliku priliku da se vrati u set, imao je tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Vavrinka tako prekinuo seriju srpskog tenisera od 29 uzastopno dobijenih setova. 
Đoković se na početku trećeg seta „probudio“ i zaigrao mnogo bolje, pa je posle samo 26 ; minuta igre na semaforu pisalo 6:0, pa će se srpski teniser sutra boriti za četvrtu titulu u Parizu.

Povezana vest:  Ivanović: Razočarana sam što ne igram u Nišu