djokovic monte karlo

Đoković: Vavrinka odličan u drugom, ja u trećem setu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pohvalio je igru Stana Vavrinke, koga je večeras u Parizu pobedio sa 6:3, 3:6, 6:0 i plasirao se u finale poslednjeg mastersa sezone.
-Stan je odigrao sjajan drugi set u kojem je osvojio pet gemova zaredom. Igrao je odlično sa osnovne linije, precizno servirao i uspevao da vrati mnogo loptica. On je igrao veoma dobro – rekao je Đoković posle duela u dvorani Bersi, gde je ostvario 19. pobedu protiv Švajcarca u njihovom 23. okršaju na ATP turnirima.
-Međutim, i ja sam imao osećaj da dobro udaram lopticu. Sa tom vrstom osećaja i pristupom ušao sam u treći set i odigrao najbolji set na turniru do sada – kazao je branilac titule i trostruki osvajač pariskog mastersa.
Pobedom nad Vavrinkom Đoković je izborio 14. uzastopno finale u 2015. godini, a njegov protivnik u sutrašnjem meču za titulu biće britanac Endi Marej, koji je slavio protiv Španca Davida Ferera (6:4, 6:3).
-Biće neizvesno, Endi igra izvanredan tenis cele nedelje. Uvek je poseban izazov kada igram protiv njega, imamo rivalstvo koje dugo traje, a naši dueli veoma su zahtevni i na fizičkom i na psihološkom planu. Nadam se da ću dobro odigrati sutra – poručio je prvi reket sveta.
Đoković i Marej sastaju se u sutrašnjem finalu ukupno 30. put, a srpski teniser daleko je uspešniji i vodi sa 20:9.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS 2010, Kuznjecova ispala