djokovic pehaR-najbolji 2105

Đokoviću uručen trofej za najboljeg tenisera u 2015. godini

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću uručen je danas u Londonu trofej Udružeja profesionalnih tenisera (ATP) za najboljeg igrača u 2015. godini.
Đoković će četvrti put u karijeri završiti godinu na prvom mestu na ATP listi i prvi je teniser u istoriji koji je osvojio 16.000 bodova na rang listi.
Ove sezone ostvario je 79 pobeda i pretrpeo samo pet poraza.
-Ovo je bez dileme jedna od najuspešnijih i najboljih godina u mojoj karijeri, ali i životu, pošto sam postao otac i oženio se. Ti trofeji mi najviše znače i to se na pozitivan način odrazilo na moju igru i karijeru, sve se uklopilo. Imao sam uspeha prethodnih godina, ali se 2011. i 2015. godina definitivno izdvajaju. Ponosan sam na rezultate – rekao je Đoković u Londonu.
-Tenis je individualan sport, ali imam svoj tim, koji ima veliku ulogu. To su veliki stručnjaci, ali pre svega prijatelji na koje mogu da se oslonim, oni mi pomažu da svakog dana budem sve bolji. Porodica i prijatelji su se mnogo žrtvovali da bih mogao da igram sport koji volim – dodao je on.
Đoković je ponovio da mu je teško zbog terorističkih napada u Parizu i da misli na porodice nastradalih.
Đoković je danas u prvom kolu završnog ATP turnira u Londonu pobedio Keija Nišikorija iz Japana sa 6:1, 6:1 i ostvario 15. uzastopnu pobedu na poslednjem turniru u sezoni. On je tri puta uzastopno osvojio taj turnir, a četiri puta u karijeri.

Povezana vest:  Troicki nemoćan protiv Nadala

PHOTO: Clive Brunskill/Getty Images Sport