federer davic-cup pobeda

Federer: Vreme je da se otkriju imena osumnjičenih za nameštanje

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je danas da je vreme da se otkriju imena osumnjičenih igrača za nameštanje mečeva. Bi-Bi-Si (BBC) je noćas objavio da ima dokaze o nameštanju teniskih mečeva, ali da Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) nije reagovalo na prijave o tome. Navodno, radi se o igračima koji su prethodnih godina bili među 50 najboljih, među kojima su i osvajači grend slem turnira u singlu i dublu.
-Voleo bih da čujem imena. Tada bar znate nešto konkretno i možete da pričate o tome. Da li je to bio trener? Da li neko iz njegovog tima? Ko je to bio? Da li se to i ranije dešavalo, da li je reč o igračima u singlu ili dublu, koji grend slem – rekao je osvajač 17 grend slem titula Federer.

Povezana vest:  Đoković bi mogao već ove nedelje na prvo mest ATP liste

-To je veoma ozbiljno i važno je očuvati integritet našeg sporta. Dokle to ide? Što više to bude išlo, biću više iznenađen – dodao je on. ATP je danas oštro demantovao tvrdnje da se nije adekvatno reagovalo na informacije da je bilo koji igrač bio umešan u nameštanje mečeva.
Federer se danas plasirao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je pobedio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija u tri seta, 6:2, 6:1, 6:2.Osvajač četiri trofeja na Australijan openu danas je nastupio na 65. uzastopnom grend slem turniru, čime je popravio sopstveni rekord.

Povezana vest:  FED CUP 2012, FINALE, Ivanović: Videću da li ću ostati uz reprezentaciju