nole-rg

Djoković u polufinalu Australijan opena pobedom nad Nišikorijem

Prvi teniser sveta Novak Djoković plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u tri seta, 6:3, 6:2 i 6:4, pobedio sedmog igrača sveta Keija Nišikorija iz Japana. Teniseri su na početku prvog seta osvajali gemove na svoj servis, sve do šestog, kada je Djoković napravio brejk i poveo sa 4:2. On je naredni gem osvojio bez izgubljenog poena, pa je prednost sačuvao do kraja seta i posle pola sata igre poveo u meču.
Djoković je napravio brejk već u prvom gemu drugog seta, a Nišikori je odmah u narednom gemu imao priliku da vrati brejk, ali nije iskoristio dve brejk lopte pa je srpski teniser poveo sa 2:0. Djoković je u trećem gemu imao tri vezane brejk lopte ali je Nišikori uspeo da se izvuče i smanji na 1:2. Prvi igrač sveta je zatim oduzeo servis Nišikoriju u petom gemu, a posle gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 5:1. Obojica su zatim osvojili po gem na svoj servis, pa je srpski teniser stekao dva seta prednosti.
Nišikori je osvojio prvi gem u trećem setu na svoj servis, a zatim su obojica tenisera napravili po dva brejka za vodjstvo sedmog igrača sveta od 3:2. Seriju brejkova prekinuo je Djoković i izjednačio, a zatim je osvojio dva gema i poveo sa 5:3.
Japanski teniser je uspeo da osvoji gem na svoj servis i ostane u meču, ali samo do devetog gema, koji je Djoković osvojio iskoristivši treću meč loptu i posle nešto više od dva sata igre ostvario šestu pobedu u osam duela sa Nišikorijem.
Djoković će u polufinalu igrati protiv četvorostrukog osvajača Australijan opena Švajcarca Rodžera Federera, koji je ranije danas bez većih problema u tri seta pobedio Čeha Tomaša Berdiha. To će biti 45. duel Djokovića i Federera, koji su izjednačeni u pobedama u medjusobnim duelima, 22:22. 

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Troicki: Veoma sam razočaran