novak djokovic rg 2

Đoković: Morao sam da igram najbolje što mogu

 

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je danas morao da pruži maksimum da bi pobedio Rodžera Federera u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.Đoković je prva dva seta dobio za samo 54 minuta.

-Igrao sam neverovatna prva dva seta, jer je to neophodno protiv Rodžera, koji tokom celog turnira igra na visokom nivou. Znao sam da će biti agresivan, da će menjati udarce i jačinu, ali igrao sam sa dovoljnim intenzitetom i koncentracijom – rekao je Đoković posle meča.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Đoković pobedio Nadala, prekinuo vladavinu Španca

On je danas pobedio Federera u četiri seta â?? 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. Đoković je danas odigrao 45. meč protiv Federera i poveo je u međusobnom skoru 23:22.

-Govorio sam mnogo puta da su mi Rodžer i Rafa (Rafael Nadal) dva najveća rivala koje imam u karijeri. Igrao sam mnogo sa njima i mnogo sam radio da bih došao do pozicije da ih izazovem. Sada sam došao do toga i pokušavam da uživam u trenutku – rekao je srpski reprezentativac.

Povezana vest:  Ivanović kandidatkinja za najbolju u 2014.

Đoković je do sada pet puta osvajao Australijan open i aktuelni je šampion.

-Ovo je prvi grend slem koji sam osvojio, i svaki put kada se vratim ovde i uđem u ovu arenu, budi mi sjajne uspomene. Ovde sam igrao najbolji tenis – rekao je Đoković.

U drugom polufinalu sastaju se Endi Marej i Miloš Raonić.

-Očekujem neočekivano. Marej je u sjajnoj formi i mnogo ljudi navija za njega ovde. Imam dva slobodna dana i radujem se tom odmoru. Videćemo još ko će biti u finalu – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Del Potro u 2. kolu

Rođeni Beograđanin je i kroz šalu kritikovao Džima Kurijera tokom intervjua. On je pitao Đokovića zašto se stalno pomera unazad tokom razgovora. Srpski reprezentativac mu je potom uzeo mikrofon iz ruke i rekao „ti ovo radiš“ i onda se uneo Amerikancu u lice.

-Previše si blizu. Dosta mi je suočavanja za danas – rekao je Đoković kroz osmeh i dobio aplauz publike.