dejan radonjic cz cibona

Radonjić: Preko svojih mogućnosti da bismo pobedili Lokomotivu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovi košarkaši morati da igraju iznad svojih mogućnosti da bi pobedili Lokomotivu Kubanj u petom kolu faze Top 16 Evrolige.

-Svesni smo ko nam dolazi i protiv koga igramo. Potrebno je da budemo iznad naših mogućnosti da bismo ih pobedili. Lokomotiva godinama ulaže u tim sastavljen od kvalitetnih i iskusnih igrača. Biće nam potrebna timska igra da ih zaustavimo. Naša šansa da ih savladamo jeste igranje odbrane u dugim intervalima – rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.
Zvezda trenutno ima skor od dve pobede i dva poraza, a Lokomotiva ima pobedu više.
-Igraju jako dobro u Evroligi ove godine, pobedili su 11 puta u 14 utakmica. Jedini poraz u Top 16 doživeli su od Fenerbahčea. Ta utakmica je pokazala da će se te dve ekipe boriti za prvo mesto Grupe E – rekao je Radonjić.
U Lokomotivi igra Malkolm Dilejni, koji je u regularnom delu Evrolige postizao 17,4 poena po utakmici, dok u Top 16 fazi postiže u proseku 20,5 poena, uz visok procenat šuta. Novinare je zanimalo da li Radonjić ima plan da ga zaustavi.
-Do sada praktično niko nije uspeo da ga zaustavi. To je naš izazov, da mu smanjimo kvalitet. On igra sezonu života, poslednju u Evropi, pošto posle ide u NBA – rekao je Radonjić.
Jedan od najzapaženijih igrača u prvoj fazi Evrolige bio je igrač crveno-belih Kvinsi Miler, koji je, medjutim, u poslednje vreme u padu forme.
-Ipak treba da se gleda timski kvalitet, to je najbitnije. Očekujem od njega veću koncentraciju, da pomogne ekipi da napravi pozitivan rezultat u petak. On je mlad igrač i kod takvih igrača postoje velike oscilacije, ali je on pokazao da je kvalitetan – rekao je Radonjić.
Novinari su pitali trenera Beogradjana i da li tim ima snage da izdrži čest ritam igranja važnih utakmica.
-Ritam je žestok, igramo na svaka tri-četiri dana. Velika je potrošnja. Moramo uz pomoć naših navijača da idemo preko granice bola. Očekujem da budemo energetski spremni i koncentrisani, da smanjimo njihov ofanzivni kvalitet – rekao je Radonjić.
U Zvezdi nema povredjenih i svi igrači su spremni za utakmicu. Utakmica Crvena zvezda-Lokomotiva igra se u petak od 20.00.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan pobedio Zagreb u gostima