nole trofej ao

Đoković: Endi, ne brini, igraćemo još finala ovde

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle osvajanje rekordne šeste titule na Australijan openu, pokušao je da uteši Endija Mareja, koji je izgubio rekordno peto finale u Melburnu, čak četvrto od Srbina.
-Moram da odam priznanje Endiju na sjajnom turniru i siguran sam da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da se borimo za ovaj trofej. Sjajan si prijatelj, sjajan protivnik, želim da ti cecstitam na igri, ali i na tome što ćeš uskoro postati otac i osetiti najbolji osećaj, koji smo moja supruga i ja već osetili – rekao je Đoković prilikom svečane dodela pehara.
Srpski teniser zahvalio se svom timu i priznao da je počastvovan što od danas njegovo ime stoji uz legende, s obzirom da se šestom titulom u Melburnu izjednačio sa Rojom Emersonom, a 11. gren slem trofejom sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.
-Počastvovan sam što sam ovde, vidimo se sledeće godine – poručio je Đoković.
Sa druge strane, Marej se prvo našalio na svoj račun opaskom da mu se čini da je već bio ovde, a potom u emotivnom govoru cecstitao Novaku, a svojoj supruzi zahvalio na podršci i poručio da prvim letom stiže kući. 
Đoković je u finalu Melburna savladao Mareja 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

Povezana vest:  ATP HJUSTON, Izner u polufinalu